over ilse

Hallo, mijn naam is Ilse Lindeijer. Sinds april 2015 ben ik de wereld van het schrijven ingestapt en hoop ik uiteindelijk 1 of meerdere romans te gaan publiceren. Hoe stel ik me voor? Aan de hand van een hoofdstukindeling van een boek natuurlijk. 🙂

Boekenschrijfster Ilse Lindeijer

Hoofdstuk 1 – Mijn jeugd

Op donderdagavond 25 mei 1972 zag ik het levenslicht, volgens mij precies op de datum dat mijn moeder uitgerekend was. Mijn eerste levensjaren bracht ik door in Zevenhuizen (ZH), in 1979 verhuisden we naar Nieuw-Vennep in de Haarlemmermeer. Ik groeide op in een stabiele omgeving, mijn ouders heten Willem en Lidy, mijn drie jaar oudere zus heet Karen en we hadden een Drentse Patrijs genaamd Bram. Naast buitenspelen, het spelen met mijn cavia Knabbel, jazzballet, basketballen en cello spelen, las ik gemiddeld twee boeken per week. In een schriftje noteerde ik de naam van de schrijver, de titel van het boek, wanneer ik het gelezen had en wat ik ervan vond. Ik las van alles, van luchtige jeugdboeken tot Macbeth en Sophies Choice (voor mijn Engelse boekenlijst).

Hoofdstuk 2 – Studeren

Na het behalen mijn HAVO diploma verhuisde ik naar Deventer om Personeelszaken te gaan studeren. Met veel plezier heb ik in Deventer gewoond, gestudeerd en me in het studentenleven begeven (o.a. als voorzitter van studentenvereniging SAAM en als voorzitter van de PR commissie van Studentenpand Brink21).  Na afronding van de HBO-opleiding heb ik nog een eenjarige opleiding gedaan en ondervond ik, net als veel andere afgestudeerden, dat het niet meeviel om een passende baan te vinden. We schrijven 1996.

Na een jaar via een uitzendbureau gewerkt te hebben, besloot ik om een jaar backpackend door AustraliĂ« te gaan reizen. Wat een gaaf jaar was dat! Met auto, trein, bus en zelfs klein vliegtuigje zo’n geweldig groot continent verkennen, mensen ontmoeten, genieten van de natuur en oh ja, af en toe werken. Zo runde ik een uitzendbureau in een jeugdherberg, werkte ik op het land, verkocht ik Aboriginal art en heb ik in een bar gewerkt.

Tja en toen kwam ik eind augustus 1998 weer terug in Nederland, zonder geld, woonruimte of een baan. Wel met een nieuwe rol; die van tante!

Hoofdstuk 3 – Op zoek naar een passende baan

Binnen een week na thuiskomst was ik via een uitzendbureau alweer aan het werk. Misschien wel iets te snel? Enfin, toen begon de zoektocht naar DE baan. Ik heb o.a. gewerkt als secretaresse, office manager, facilitair manager en als projectondersteuner. Ik werkte via detachering, uitzendbureaus en in vaste banen. De werkgever waar ik tot nu toe het langst voor gewerkt heb, ben ik zelf, sinds juli 2010! Zoals op de In de Media pagina te lezen is, schuw ik het avontuur niet en heb ik wel eens een baan opgezegd voordat ik een andere baan had gevonden. De periode om als ondernemer te starten was niet perse de gunstigste, maar ik heb me staande weten te houden. Hoe? Door te doen waar ik goed in ben, veel te investeren in netwerken en contacten leggen, anderen te helpen en een goed financieel spaarplan te hebben.

In maart 2015 besloot ik het roer om te gooien en de ideeën die ik heb, voor meerdere romans, te gaan uitwerken.

Hoofdstuk 4 – Persoonlijk

In december 2000 leerden mijn man Jan Pieter en ik elkaar kennen via een datingsite, volgens mij een van de eerste, Datingbox.nl. Binnen vier maanden na onze ontmoeting trok ik bij hem in. Met Oud & Nieuw 2006/2007 vroeg ik hem ten huwelijk en dat is op 7 juni 2007 officieel voltrokken. Sinds begin januari 2015 rent er een hondje in huis rond, Neo. En voor wie het zich misschien af vraagt, ja, hij is vernoemd naar de hoofdfiguur Neo Anderson uit de trilogie The Matrix.

Ilse Lindeijer

Met enige regelmaat sta ik op de tennisbaan en geniet ik van het bijbehorende terras. Daarnaast doe ik af en toe een poging tot hardlopen. Ook ben ik regelmatig op het strand te vinden; heerlijk uitwaaien in de herfst, of genieten van de zon in een lounge stoel. Mijn grootste hobby is fietsen, ik bezit inmiddels vijf fietsen. Bij voorkeur brengen wij onze vakanties fietsend door, met bepakking en geheel zelfvoorzienend. In 2013 hebben we drie maanden gefietst in Amerika, van de westkust naar de oostkust, in totaal 6700 km. En uiteraard lees ik nog steeds boeken, geen twee per week meer, maar ik kom een heel eind.

Hoofdstuk 5 – De toekomst

En hoe nu verder? Geen idee eigenlijk. 🙂 Naast het schrijven zal ik vast niet stil blijven zitten, er komt altijd wel iets op mijn pad. Dit jaar hebben we een kleine caravan gekocht waarmee we regelmatig op pad willen gaan, zowel in Nederland als door Europa, op zoek naar inspiratie en rust. Ik zeg; het avontuur lonkt!

Caravan

Hartelijke groet, Ilse (oktober 2015)