2016 Was bestempeld als het jaar van het boek. Nou, dat heb ik geweten. ūüôā¬†

In januari ben ik voor het eerst naar een groot schrijvers evenement geweest Schrijf2016!. Daar heb ik een vraag aan Abdelkader Benali mogen stellen en kreeg ik zijn nieuwe boek met handtekening cadeau. Wat me tijdens die dag trouwens opviel was dat sommige mensen die ik sprak nog niet bezig zijn met zelfpromotie. Hoe anders ga ik daarmee om.

In februari stond ik in het AD magazine in een rubriek over romantische boeken. Naast landelijke verspreiding bleek het artikel ook in zeven regionale bladen verschenen te zijn. Hoe leuk is dat!

In maart zijn fotografe Anja Daleman en ik gestart met Hondsdol & Co. Twee keer per week zetten we op onze Facebook pagina een baasje en zijn/haar hond(en) in het zonnetje. Waarom? Omdat we het leuk vinden om met ons vak (fotografie en schrijven) bezig te zijn.

Voorts was ik in maart benaderd door Bente Adriaens om mee te dingen naar de prijs van reisverslaggever op Kreta voor de nieuwe glossy voor zzp-ers, Ztalks magazine. Helaas ging die reis net aan onze neuzen voorbij. Ter compensatie kregen we beiden gratis advertentieruimte. Maar omdat ik nog geen boek heb afgerond, besloot ik de advertentie te gunnen aan een goed doel;  Stichting Babyspullen.

Hondsdol & Co heeft Anja en mij op diverse plekken in Amsterdam en Nederland gebracht, zoals op het strand van Scheveningen, in de RAI tijdens Hond2016, diverse bossen, het CS en het strand bij IJmuiden. Ik ben zelfs in juni bij haar op bezoek geweest in Londen en daar hebben we ook diverse interviews en fotoshoots gehouden. O.a. met zwerver Tom en zijn hond Mad Max. In Nederland hebben we gesproken met Nicole Kinsbergen, de bedenkster/eigenaar van de app Doggydating.

In juli was ik op een coworking break in Limburg, georganiseerd door¬†Villa Forum. Ik heb in die heerlijke verwenweek veel kunnen schrijven en zelfs een kort hoofdstuk¬†Miss Management¬†aan de mede ‚Äėbreaker‚Äô voorgelezen. Dat was best spannend, maar werd gelukkig goed ontvangen.

Het hele jaar heb ik met enige regelmaat blogs geschreven en vlogs gemaakt.

Vanaf september doe ik mee met¬†schrijfwedstrijden, spannend en vooral leerzaam. ¬†In de¬†Editio schrijfwedstrijd¬†doe ik mee met het verhaal ‘Bot’. Er kan nog t/m 14 januari gestemd worden.

Uiteraard heb ik ook veel geschreven. Mijn doel is om in 2017 van één boek de eerste ruwe versie af te hebben. En dan op zoek te gaan naar een redacteur. Oef, dat wordt vast veel krassen en herschrijven.

En last but not least hebben Anja en ik ons in december inschreven voor de reisverslaggever editie van Ztalks naar Kaapverdi√ę. Op 4 januari kreeg ik het verlossende telefoontje dat wij uit 200 inzendingen waren gekozen om op 22 januari ons ¬†te mogen gaan onderdompelen in de luxe van het gloednieuwe 5* hotel Melia Llana op het eiland Sal.

Op een mooi 2017, ik ben reuze benieuwd wat dit jaar me gaat brengen!

Hartelijke groet,

Ilse (2017 – 1)