Ilse Lindeijer

Hoera, vandaag bestaat alweer Basico acht jaar¹ en kan ik met recht zeggen dat het één van mijn beste beslissingen ooit is geweest! Voor mij betekende de start van mijn eerste opdracht, de start van mijn eigen bedrijf. En spannend dat ik het in het eerste half jaar vond!

Komt wel goed schatje

Werd ik al onrustig als ik over drie maanden geen uitzicht had op een opdracht. Gelukkig had ik goed gespaard (tip mensen: zorg voor een goede financiële basis). Nu, acht jaar verder, worden juist mensen om me heen onrustig als ik een tijdje geen opdracht heb! Geen zorgen, alles onder controle. Sterker nog, ik heb geleerd dat geld écht niet gelukkig maakt. Eerlijk is eerlijk, financiële vrijheid is fijn, maar ik hoef echt niet elke dag champagne te drinken (alhoewel…), in de laatste mode rond te lopen (wat zeg ik nu?) of in een dikke vette auto rond te rijden (een auto hebben, ook al is ‘ie tweedehands, vind ik al een luxe op zich).

Vrijheid

Het gaat mij om iets meer, om de vrijheid te hebben in wat ik doe en wil. Om afwisseling te hebben, nieuwe mensen te ontmoeten. Drie maanden fietsen door de USA en “gewoon” teruggevraagd worden door je opdrachtgever, die het in eerste instantie echt niet tof vond dat ik op wilde zeggen, check. Een tweede carrière als schrijver starten, check. Verhuizen van de stad naar een dorpje met een bootje om de hoek, check. Veel tijd met mijn partner en ons hondje Neo door kunnen brengen, check. Als reisverslaggever een week all-inclusive in een luxe hotel op Sal, Kaap Verdië verblijven, check. Samen met fotograaf Anja Hondsdolle avonturen beleven, check.

Keuzes maken

In de afgelopen acht jaar heb ik uiteenlopende opdrachten gehad, veel geleerd en ook veel kennis en kunde kunnen doorgeven. De afwisseling blijft top! Keuzes maak ik steeds meer op gevoel: waar word ik blij van, waar krijg ik energie van. Is het antwoord daarop negatief, dan de stekker eruit, zo snel mogelijk. Beter voor mij en ook zeker voor opdrachtgevers: “Het leven is te kort om aan dode paarden te trekken.”

De toekomst

Ik ben reuze benieuwd wat de toekomst in petto heeft. In ieder geval staan er, naast leuke opdrachten, voor dit jaar nog een stilte (oh, oh) schrijfretraite op het program, het afronden van het levensboek van een senior uit Amsterdam Nieuw West en een stap in het “volwassen worden” van Hondsdol & Co (we bouwen de spanning nog even op).

Hartelijke groet,

Ilse (2018-3)

1) Vooruit, als we officieel gaan doen: op 16 februari 2009 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar een kniesoor die daar over valt.