Mijn creativiteitsstroom is inmiddels goed op gang aan het komen sinds ik steeds meer en meer met schrijven bezig ben. Naast het werken aan vier (!) verschillende boeken (waarom ook niet, wie zegt dat dat niet kan?), schieten de ideeën als paddenstoelen uit de grond. En ja, ik weet dat het paddenstoelenseizoen over is, maar zeg dat maar eens tegen mijn brein. 🙂

Vrijdag 30 oktober jl. ben ik gestart met het maken van vlogs, als in, korte video berichten. Hierin laat ik zien wat ik interessant vind als beginnend boekenschrijfster, waar ik mee bezig ben en waar ik inspiratie van krijg.

Dat vind ik ongelooflijk spannend, maar oh zo leuk om te doen, dus ik ga er voorlopig lekker mee door. Ook al laat de kwaliteit van de filmpjes soms wat te wensen over. Maar ach, inmiddels weet ik dat ik zelf mijn meest kritische toeschouwer ben. En perfecte vlogs maken of bekijken verveeld ook zo snel (denk ik).

 

Fims, fotografie en verhalen

Samen met Anja Daleman van A-Shots Photography ben ik een idee aan het uitwerken om haar expertise in fotografie te combineren met korte verhalen. Word je al nieuwsgierig? Houd ons in de gaten, bijvoorbeeld via Facebook (Anja en Ilse).

En tijdens het kijken van de film Romancing the Stone dit weekend, vatte ik het idee op om zinnen uit films te gebruiken om mijn gevoel en ervaringen tijdens het schrijven mee te uiten. Geen idee of dat in de praktijk gaat werken, maar ik wil het in ieder geval uitproberen. Hier de eerste.

Aan het begin van de film zien we schrijfster Joan Wilder de laatste hand aan een boek legt. Al snotterend en vol van blijde emotie schrijft ze de laatste zin op en zegt dan “Oh god, that’s good” (op 3.26 min.). Dat is PRECIES hoe ik me laatst voelde toen ik een passage schreef over de hoofdpersoon en … Ja, DAT zou je graag willen weten hè. 🙂

Beste mensen, maak je vooral geen zorgen. Naast los gaan in creativiteit ben ook lekker aan het schrijven en vierde ik onlangs dat ik bij mijn eerste boek de 20.000 woorden ben gepasseerd.

Hartelijke groet,

Ilse (2015-11)