Het ‘butterfly effect”, het principe dat kleine oorzaken grote gevolgen kunnen hebben. Ben je er bekend mee? Onlangs vertelde iemand zijn verhalen vanuit dat oogpunt en toen realiseerde ik me dat ik ook zo’n effect gecreëerd heb.

Mijn Butterfly effect is begonnen toen ik op een zaterdagmiddag in november 2014 besloot om – zonder medeweten van mijn partner – een pup voor ons te gaan uitzoeken. Sinds kleine Neo op 9 januari 2015 bij ons kwam wonen, kom ik op straat tijdens het uitlaten meerdere hondenbezitters tegen. Ieder met zijn eigen verhaal. Bijzonder, leuk, ontroerend, schokkend, noem maar op. Als schrijver wilde ik daarmee iets doen. Naast het opschrijven zou het wellicht ook een goede manier zijn om mezelf in de kijker te spelen als schrijver, er is immers enorm veel concurrentie en aanbod.

Maar alleen de verhalen opschrijven vond ik niet voldoende, ik wilde er ook beeld bij.  Ik raakte geïnspireerd door de FB pagina Humans of New York en benaderde Anja Daleman (A-shots photography) of zij dan bijbehorende foto’s wilde nemen. Zij reageerde enthousiast en al snel werd Hondsdol & Co geboren.

We zijn nu een half jaar verder en werken samen met veel plezier en lol aan ons project. We verdienen er geen geld mee, sterker nog, het kost best wat tijd. Maar zolang we er plezier in hebben, waarom niet!

De gesprekken leiden soms tot nieuwe dingen. Met Marleen hebben we bijvoorbeeld gekeken hoe we zouden kunnen samenwerken in haar project Woefstok, een heus hondenfestival. En via Ernie van Ratatouille traiteur kwamen we in contact met Metje Blaak, bij wie we vervolgens spontaan op de bank zaten. (Zij heeft overigens net haar autobiografie, die wij uiteraard allebei meteen gekocht hebben, gepubliceerd.)

En voorts realiseerde ik me dat we hondenbezitters een podium bieden; ze kunnen hun verhaal kwijt aan enthousiaste toehoorders (wij dus) én ze krijgen een mooie foto toegestuurd, voor eigen gebruik.

Wie wordt daar nou niet blij van. 🙂

Hartelijke groet,

Ilse (2016-7)