Wiens idee was het ook al weer om een week alleen op Texel in een tent te gaan zitten? En nog net niet weg te waaien of te verregenen in wat de meest stormachtige week in tijden lijkt te gaan worden? Om te gaan werken aan een boek en inspiratie op te gaan doen? Oh ja, mijn eigen idee. 🙂

Het weer wat dus niet uitnodigt om naar buiten te gaan, maar wel goed voor me is zodat ik me op het schrijven kan gaan storten. Ik had begrepen dat het op de Waddeneilanden meestal beter weer is dan op het vaste land, maar na nog geen drie dagen van regen en wind denk ik daar toch al wat anders over… Maar ik klaag niet, want de ingerichte tent die ik heb gehuurd staat na de zomerstorm van afgelopen zaterdag tenminste nog.

Afgelopen nacht was het wederom winderig en regenachtig, waardoor ik onrustig heb geslapen. Positief is dat ik gedurende de nacht een aantal ideeën voor blogs en een aantal alinea’s voor mijn boek heb bedacht. Die ideeën die ik nu als een malle aan het uitwerken ben, voordat ik ze weer vergeten ben.

Zomer?

Helaas is de gaskachel sinds gisteravond leeg (ik moet nog een nieuwe gastank gaan regelen). Dus zit ik nu met een dikke trui aan, skisokken aan de voetjes dankzij vriendin Ineke (je bent een topper), sloffen, dikke sjaal, liters hete thee, een natte hond aan mijn voeten en – ook al is het vroeg in de ochtend – branden er diverse kaarsen. En dat eind juli 2015!

De muzikale omlijsting is door bands als Radiohead en U2. Dat, in combinatie met de brandende kaarsen, zorgt voor best een fijn sfeertje en ik verwacht daardoor veel spreekwoordelijke meters te kunnen gaan maken.

Maar wacht, volgens mij is het droog! Snel kijk ik op de buienradar en zie ik dat het de komende drie uur best wel eens droog zou kunnen blijven. Sorry blogs en boek, zee en strand lonken! Kom op Neo, trek je zuidwester aan, we gaan!

Hartelijke groet,

Ilse (2015-6)