Meedoen met schrijfwedstrijden, Inez Risseeuw van Boekschrijven.nl schreef er al een interessant artikel over.

Ik heb er zelf gemengde gevoelens over. Een wedstrijd met een publieksprijs stem, kan meer kwantitatief worden dan dat mensen een mening over je verhaal hebben. Als debuterend schrijver wil ik graag veel leren en zie een wedstrijd als een manier om reacties te krijgen waar ik van kan leren.

Tijdens de schrijfwedstrijd voor debutanten van Editio heb ik besloten om vanuit Twitter, LinkedIn en Facebook al mijn contacten persoonlijk aan te schrijven. Ja, een enorm tijdrovende klus, maar zoo leuk om contacten weer aan te halen en reacties van mensen te krijgen. Dat is dus een mooi extraatje van deze wedstrijd.

En ja, ik vind het best eng om te ‘bedelen’ om stemmen, maar ik leer er ook van. Op deze manier kom ik erachter wie ik als serieus criticus kan benaderen en/of wie mij een stem gunt.

In het begin was ik onzeker over mijn eigen verhaal. Er zijn namelijk zoveel andere goede verhalen. Maar langzamerhand ontwikkel ik een eigen schrijfstijl, die zich mede door Hondsdol & Co vormt. Ik krijg er over het algemeen positieve geluiden over, er werd zelfs door iemand gezegd dat ik ‘lekker eigenwijs schrijf’.

Al met al een leerzame periode, met vast soms een lach en een traan. Ach, ik heb al eens eerder gezegd “als je de sprong niet waagt, kom je nooit verder”.

Hartelijke groet,

Ilse (2016-10)