Vooralsnog maak ik me geen zorgen dat ik tegen een zogenaamd “writers’ block” zal aanlopen. Ik ben namelijk vier boeken tegelijkertijd aan het schrijven. Vier boeken? Jawel, u leest het goed, vier boeken! Waarom zult u zich wellicht afvragen? Nou, waarom ook niet? 

Multitasken

De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gedurende een dag meerdere dingen door elkaar heen oppak, zowel zakelijk als privé, en aan het einde van de dag alles af heb. Het werken aan meerdere boeken tegelijk past dus goed bij mij.

Heb ik inspiratie voor het ene boek, maar niet voor het andere, dat is geen probleem! En er liggen nog twee ideeën op de spreekwoordelijke plank en we zijn net een maand op vakantie geweest met de caravan in Spanje. Zorgen maak ik mij vooralsnog niet. Oh oh, wat een ideeën voor bijvoorbeeld personages heb ik gekregen tijdens het kamperen op campings met echte overwinteraars. 🙂

Maar mocht het ooit wel zover komen, dan heb ik vast wat aan de tips van bijvoorbeeld Schrijversonline.

Zaterdag 16 januari ga ik naar Schrijf!2016 van Boekschrijven.nl en daar krijg ik vast nog wel meer tips en hoop ik lekker geïnspireerd te raken. Via hen had ik ook al meegedaan aan de Schrijf!Challenge in 2015. Een van de oefeningen was het maken van een moodboard over je boek. Nu liggen er dus stápels tijdschriften en her en der knip- en plakspullen in huis om vier moodboards te maken. 🙂

En naast het werken aan mijn boeken, blog ik, maak ik vlogs en start ik binnenkort samen met Anja Daleman (http://www.ashots.nl/) een gaaf project. We gaan haar fotografie expertise combineren met schrijfsels van mijn hand, met als onderwerp … (nog even geduld, dat wordt binnenkort bekend gemaakt via onze FB pagina). En daarnaast heb ik NET een idee bedacht voor een korte verhalenbundel. Kortom, ik houd mezelf voorlopig nog wel even bezig.

Hartelijke groet,

Ilse (2016-1)